Napotki


Bioresonanca

Zdravijo nihanja

Z bioresonančnim aparatom je mogoče vplivati na fizikalne pojave v telesu, medtem ko se klasična medicina ukvarja predvsem s kemičnimi procesi. Z bioresonančnim aparatom je mogoče zajeti elektromagnetna nihanja iz pacientovega telesa, jih poslati v aparat, tam jih lahko spremenimo in spremenjene vrnemo v pacientovo telo. Za telo pomeni takšno nihanje nek dražljaj, na katerega reagira z energijsko regulacijo. Če je terapijski dražljaj pravilno izbran, je tako močan, da telo vzpodbuja k zdravljenju. Pomembna predpostavka za delovanje tega terapevtskega dražljaja je, da pride poslano nihanje v resonanco z lastnimi nihanji v telesu. Zato imenujemo to terapijo bioresonančna terapija (bios – življenje).

Bicom

V BRT se v ampulah shranjena nihanja uporabljajo pri diagnosticiranju: vsako od nihanj se primerja s pacientovimi nihanji in pri tem ugotavlja resonanca.

Vsebnost kisika v tkivih najbolje povečamo tako, da se naučimo pravilnega dihanja, delamo redne dihalne vaje na svežem zraku in se dovolj gibamo (seveda na svežem zraku). Drugi način je dodajanje ustrezno vezanega aktivnega kisika v vodo.

Kalcij je najmočnejše bazično sredstvo telesa; kadar so tkiva preplavljena s kislinami, jemlje telo potreben kalcij iz kosti in zob. Zato nujno potrebujemo bogat vir mineralov, kot so na primer tradicionalno pridelana neprečiščena morska sol (na primer francoska), himalajska sol in drugi prehranski dodatki (kot na primer bazični minerali v obliki prahu ali tablet).


Indikacije BICOM bioresonančne metode pri ljudeh

alergije

- akutne infekcijske bolezni

- bronhialna astma

- avtoimune bolezni

- kronične degenerativne bolezni črevesja

- kronične degenerativne organske bolezni

- rakasta obolenja

- ginekološka obolenja:

- cistitisi

- boleče menstruacije

- hormonalne težave

- težave imunodeficitarnega izvora

- post vakcinalne komplikacije

- intoksikacije in toksični stresi

- glavoboli in migrene

- glivične in parazitarne bolezni

- vse vrst bolečinskih stanj

- neurodermatitis in ekcemi

- športne poškodbe

- metabolične težave

- pred in post operativna stanja

- skrajšanje regeneracijskih postopkov

- sekundarne bakterijske in virusne infekcije

- ter številne druge


Potek zdravljenja z bioresonanco

Gre za fizikalno metodo zdravljenja, ki izhaja iz spoznanj kvantne fizike. Vsaka molekula, vsaka celica v telesu, vsak organ, pa tudi alergen, niha s svojo značilno frekvenco elektromagnetnega valovanja. To valovanje imenujemo fizikalna koda alergena. Aparat s posebnim filtrom loči zdrava nihanja od bolezenskih. Zdrava nihanja okrepi, patološkim pa spremeni polariteto ter jih prek elektrod vrne v bolnikovo telo. S tem postopkom fizikalna koda alergena postane neprepoznavna, alergične reakcije ni več.


Potek bioresonančne terapije

Bolnik se udobno namesti na terapevtskem stolu poleg BICOM resonančnega aparata. V nekaterih ordinacijah se terapije izvajajo leže na ležalniku.

Nihanja telesa se obnašajo kot ostala elektromagnetna nihanja in jih lahko zaradi tega vodimo prek električnega kabla (v kablih ni električnega toka). Na telo se namestijo dovodne in odvodne elektrode, povezane z aparatom. Te elektrode imajo nalogo, da nihanja telesa iz določenih tkiv ali organov spremenijo in jih nato preko kabla privedejo v aparat, ali pa se spremenjena terapevtska nihanja iz aparata vračajo določenim področjem telesa.

Ko so elektrode nameščene in povezane z BICOM resonančnim aparatom, računalniško nastavimo različne terapevtske programe. Terapevt na osnovi energetskega testa in lastnih izkušenj določi, ali je v posameznem primeru potrebno ojačanje, zmanjšanje ali invertiranje nihanj. V primeru alergij se informacija nihanja alergena največkrat uporablja invertirano.

Pred samim zdravljenjem alergije je praviloma potrebno izvesti nekatere predhodne programe, ki naj bi telo najprej energetsko stabilizirali in odstranili terapevtske blokade.

Obstajajo tudi nihanja, ki bioresonančno terapijo zavirajo ali jo celo blokirajo. Take energetske terapevtske blokade moramo najti in jih odstraniti. K temu sodijo obremenitve s sevanjem, moteča polja brazgotin, zobna žarišča, obremenitve s toksini iz okolja, kronične virusne in glivične infekcije, psihične blokade in mnogo drugih.

Vzroki alergij ali drugih kroničnih bolezni so največkrat v dolgoletnih vplivih takšnih negativnih sevanj na organizem. Sprva telesne celice posledice trajno delujočih stresov – alergenov, še uravnotežijo. Po daljšem času imunski sistem toliko oslabi, da pride do motenj in napačnih reakcij. Napadalci niso bakterije in virusi, ampak živila, pelodi ali celo lastne telesne celice.


Pri bioresonančnem zdravljenju moramo upoštevati nekaj pravil:

1. Piti veliko vode

Med terapijo se mobilizirajo strupene in balastne snovi. Te se lahko izločajo prek jeter, žolča, črevesja in ledvic, če je v organizmu na voljo dovolj vode. Voda, ki nima veliko mineralov, lahko najbolje veže nase strupene snovi in jih nato izloči. Če so v vodi mnoge druge snovi oz. minerali že koncentrirani, kot so mineralne vode, čaj, limonade itd. je možnost izločanja strupenih snovi mnogo manjša. Kava in črni čaj telesu vodo še dodatno odvzameta. Mleko ni napitek, ampak živilo. Alkoholne pijače obremenjujejo organe izločanja, posebno jetra, in jih je potrebno v času zdravljenja opustiti.

Dnevno je treba popiti 2-3 litre čiste izvirne vode ali filtrirane vode iz vodovoda!

Takoj po BICOM terapiji popiti vsaj 1 liter vode, 6 ur po terapiji ne zaužiti nobenega alkohola, kave ali pravega čaja.

2. Zdrava prehrana

Uživati polnovredno hrano, po možnosti proizvode, ki ne vsebujejo dodatnih strupenih snovi, kot so pesticidi, konzervansi, barvila, ker ti naše organe za izločanje dodatno obremenjujejo. Nobene svinjine! Svinjsko meso blokira črevesne bezgavke in s tem obremeni naš imunski sistem. Le malo močnatih izdelkov in sladkorja! Ti škodujejo zdravi črevesni flori in spodbujajo rast nezdravih bakterij in glivic.

Mikrovalovna pečica uniči strukturo živilskih beljakovin in njihovo življenjsko energijo. Vsa živila, ki delujejo kot alergen je treba do konca terapije izključiti iz dnevne prehrane. Pri nekaterih boleznih je potrebno še nekaj časa uživati vitamine, mineralne snovi in elemente v sledovih.

3. Spanje

Privoščite vašemu telesu dovolj spanja na neobremenjenem ležišču. Samo tako imajo telesne celice možnost, da se regenerirajo. Tudi sprostitvene vaje, kot so joga, avtogeni trening itd., so lahko uspešne.

4. Zdravila

Uživanje bioloških zdravil, kot so npr. vitamini, minerali, rastlinski čaji,… Alopatskih zdravil se ne sme takoj in nenadoma ukiniti, predvsem ne pri astmatikih in revmatikih. Tudi kortizon in antirevmatike je treba uživati vzporedno z BICOM resonančno terapijo, dokler je to potrebno. Če se bolezenska slika bistveno izboljša, lahko pod nadzorom in po dogovoru s svojim zdravnikom bolnik količino in vrsto zdravil prilagodi oz. zmanjša, morebiti tudi ukine.

5. Psihična komponenta

BICOM resonančna terapija deluje tudi takrat, če v to ne verjamemo. Vendar je pomemben dejavnik pri zdravljenju pozitiven pogled na življenje in bolezen ter želja po ozdravitvi. Podpirajo jo lahko sprostitvene vaje, psihoterapija, kinezioterapija ali Bachove cvetlične kapljice.

6. Sodelovanje

Sodelovanje bolnika je pri bioresonančni terapiji zelo pomembno. Najpomembnejši delež ima pri ozdravitvi bolnik sam!

Ne pozabite, da izločanje strupenih snovi v veliki meri poteka tudi prek kože, največjega organa za izločanje, zato ne pozabite poskrbeti zanjo z občasnim znojenjem v savni, privoščite ji tudi blagodejno prhanje in namakanje v dišečih solnih kopelih.


Več kot polovica zdravljenih bolnikov poroča o utrujenosti po terapiji. Nekateri bolniki imajo po terapiji občutek, kot da so napeti in nervozni, redko se pojavi rahla vrtoglavica, pritisk v glavi in motnje krvnega obtoka.

Pri nekaterih bolnikih že med terapijo popustijo akutni simptomi, kot je srbenje, izcedek iz nosu in skelenje oči, pri drugih pa pride celo do prehodnega poslabšanja simptomov. Takšna prva poslabšanja so znana tudi pri drugih načinih naravnega zdravljenja, kot sta homeopatija in akupunktura, vendar je to odraz dobrega odziva na terapijo.

Reakcijo na terapijo in prvo poslabšanje lahko praviloma opazujemo prvih nekaj ur do nekaj dni, redko daljše obdobje. Omilimo jih lahko, če bolnik pije veliko vode.


Zdravljenje kroničnih in akutnih bolezni

Izkušnje terapevtov in nagel tehnični razvoj so bioresonančno terapijo dvignili na zelo visoko raven. Po izkušnjah številnih bolnikov je tovrstno zdravljenje uspešno kar v 80 %.

Graf