Napotki


Ostale terapije (hujšanje, kajenje)

Hujšanje z bioresonančno terapijo


Kratek opis zgodovine ušesne akupunkture

Zasluge za razvoj ušesne akupunkture v današnji obliki ima zagotovo dr. Paul Nogier iz Lyona. Na podlagi lastnih izkušenj se je 1951 pričel podrobneje ukvarjati z uhljem, ki ga je medicina smatrala le kot zunanji del ušesa in lovilca zvoka.

Stopil je na pot, kateri so dajali velik pomen že v antiki v času Hipokratesa kot tudi v času Egipta. S časoma so se razvile različne smeri in šole ušesne akupunkture. Nogierjevo delo se je razširilo tudi na Kitajsko, kjer so ga temeljito vključili v svojo prakso ter ga dokazovali in deloma izpopolnjevali.

Pri določanju ušesnih točk prihaja do različnih izjav, glede na smer in šolo.

Točke, ki jih uporabljamo pri Bicom®FIT terapijah, temeljijo na načelih dr. Nilsa Kracka in so opisana v knjigi »Akupunktura uhlja«, avtorja Günterja Langeja.

Če želimo na uhlju, organu refleksnih con, poiskati posamezne organe, funkcije in gibalni aparat, si moramo predstavljati zarodek v maternici tik pred porodom. To daje terapevtu splošen pregled.


Shematski prikaz zarodka na uhlju

Zarodek

Namen terapij

Cilj terapij z Bicom® FIT napravo in stimulacijo ušesnih akupunkturnih točk je:

- željo po hrani in lažje slediti priročniku, ki ga stranka prejme ob začetku terapij

- premagati ovire pri presnovi ter urediti presnovne procese

- sprostiti hormonske blokade in uravnati hormonsko stanje

- harmonično vplivati na organizem kot celoto


Dodatni ukrepi

Na žalost ni bližnjic, tako je tudi pri obravnavah z Bicom® FIT metodo. Kdor želi trajno zmanjšati telesno težo, naj spremeni tudi prehrambene navade, ki so izčrpno opisane v knjižici za stranke. Poleg tega mora stranka piti zadovoljive količine tekočine, najbolje negazirane vode in vode brez okusov. K uspehu pripomore tudi dnevna fizična aktivnost prilagojena stranki.


Osnovno o hujšanju

Tukaj je navedenih 6 osnovnih točk iz priročnika, ki so našim strankam opora pri hujšanju:

- 1. Če želimo shujšati, moramo jesti.

- 2. Razumeti moramo naše telo.

- 3. Jesti moramo prava živila.

- 4. Če želimo shujšati, moramo piti. Kdor ni pripravljen piti vode, tudi shujšal ne bo. Balastne snovi in strupi v tkivu vežejo vodo. Tkivo je zabuhlo in celulit lepo napreduje. Dnevno popijmo 3 litre vode. Najbolje je, če vsako uro spijemo kozarec navadne vode.

- 5. Če želimo shujšati, se moramo gibati. Gibajmo se vsak dan in izgorevajmo maščobe. Postajajmo vsak dan zmogljivejši in bolj gibčni. Z vsako kilo, ki jo izgubimo, nam je naše življenje in gibanje bolj v veselje.

- 6. Skupno hujšanje je zabavnejše. Izkazalo se je, da je hujšanje v družbi s somišljeniki lažje. Mogoče imate kakšnega člana družine ali znanko in znanca, prijateljico ali prijatelja, ki bi tudi rad/a shujšal/a. Navdušite ga za sodelovanje. Tako se lahko medsebojno motivirate in podpirate, izmenjujete izkušnje in skupaj dokončajte program gibanja.


Točke, ki jih stimuliramo in tako pripomoremo k zgubljanju odvečnih kilogramov, so točke za uravnavanje:

- hormonskega neravnovesja

- presnovnih procesov, to je procesov pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob

- energije v telesu

- frustracij, agresij in odvisnosti


Ena terapija traja 20 min. Prvih 10 terapij si sledi v enotedenskem razmaku, nato se vrši ena terapija na mesec do željene telesne teže.


Kandidijaza — povzročitelj hudih bolezni, tudi nekaterih »neozdravljivih«


Kako upustiti kajenje

Kajenje ni le razvada, kot meni večina ljudi, temveč se po mednarodni klasifikaciji bolezni uvršča med bolezni odvisnosti. Oglejte si, kakšno škodo povzroča kajenje telesu, opravite test, ki bo ocenil stopnjo vaše želje po prenehanju prižiganja cigaret, nato pa izberite sebi najprimernejšo metodo, s katero boste za vedno opravili s temi škodljivimi paličicami.

Sledite seznamu

Katere dele telesa uporaba tobaka najbolj prizadene?

Možgani: Nikotin spremeni strukturo živčnega sistema tako, da se veže na možganske sprejemnike in sproži spremembe, zaradi katerih pride do odvisnosti.

Oči: Kajenje poveča tveganje za nastanek sive mrene (katarakte) za 20 odstotkov.

Koža: Če želite ohraniti kožo brez gubic čim dlje, recite cigareti ne.

Usta in grlo: Slab zadah, rumene obloge na zobeh in izguba zob kvarijo estetski videz. Rak ustnic, ustne votline, grla in žrela ter bolezni dlesni so resnejše bolezni, ki vas lahko doletijo kot posledica rabe tobaka. Dolgoletno kajenje uničuje tudi okušalne čutnice na jeziku, zaradi česar se poslabša vaša okušalna sposobnost.

Cigaret

Pljuča: Emfizem je povezan s kajenjem; stimulira sproščanje encimov iz celic v pljučih. Ti encimi razgrajujejo steno pljučnih mešičkov, kar zmanjša delovno površino pljuč, in kri dobi manj kisika. To je eden od razlogov, zakaj se kadilec zadiha že pri navadni hoji po stopnicah.

Daljše izpostavljanje tobačnemu dimu poškoduje sluznico dihalnih poti in jo spodbudi k izločanju večjih količin sluzi. Upočasnjeno gibanje migetalk povzroči nabiranje sluzi v dihalnih poteh. To otežuje dihanje in sili kadilca na kašelj, s katerim si pomaga odpirati zamašene dihalne poti.

Približno 90 odstotkov vseh primerov pljučnega raka prizadene kadilce. To je rak št. 1 pri nas in po svetu!

Srce: Srčni infarkt je dva- do štirikrat bolj verjeten pri kadilcih. Kajenje je glavni vzrok za srčni infarkt, saj nikotin zožuje žile. To privede do slabše prekrvavitve in oskrbe organov s kisikom in hranljivimi snovmi.

Želodec: Čir na želodcu ali dvanajstniku se pogosteje pojavlja pri kadilcih.

Trebušna slinavka: Toksini, ki se nahajajo v tobačnem dimu, vstopijo v krvni obtok in dosežejo celice trebušne slinavke. Strupene kemične snovi lahko izzovejo spremembo v dednem materialu celic in posledično tudi raka. Rak trebušne slinavke je zelo boleč.

Ledvica: V ledvicah se iz krvi izločajo odpadne snovi, ki so nastale pri presnovi. Ker se manjši del tobačnega dima izloča tudi preko ledvic, slednje s kajenjem izpostavite večji nevarnosti za nastanek raka. Ledvični rak je pri kadilcih petkrat pogostejši kot pri nekadilcih.

Rodila: Strupene kemikalije v cigaretnem dimu poškodujejo dedno snov (DNK) v celicah materničnega vratu, zato je verjetnost za razvoj raka podvojena. Kajenje povečuje težave, povezane s PMS-om, in ima pomembno vlogo pri motnjah zanositve.


Kako opustiti kajenje?

Zdravljenje z BICOM-resonanco

Priporoča se zdravljenje zasvojenosti od kajenja bioresonančno terapijo - je mnogo učinkovitejša od akupunkture in v 3 do 4 seansah odpravi znake zasvojenosti.